Is netwerken nu écht zo belangrijk?

Mijn antwoord hierop: volmondig JA! Als ik 1 ding onthouden heb uit de talloze expert classes is het wel dat netwerken nodig is binnen communicatie. Zo ook uit de expert class van Maison PR, gegeven door Jill Van Rillaer. Jill vertelde vrij onmiddellijk dat een netwerk uitbouwen het allerbelangrijkste is. Meer zelfs, volgens haar is een goed netwerk minstens even belangrijk dan een diploma. Dus bij deze: lieve medestudenten, werk ook tijdens je studentenleven al aan je netwerk. Om het met een spreekwoord te zeggen: jong geleerd is oud gedaan.

schermafbeelding-2016-12-23-om-19-56-51
https://startuplife.quora.com/Ways-to-Improve-Your-Business-Networking

Jill werkt in een persagentschap dus uiteraard is een netwerk dan van groot belang. Journalisten overtuig je net doordat je hen persoonlijk aanpakt. Begin gerust je gesprek over de hobby van de journalist om daarna to the point te komen. Maar niet enkel journalisten zijn belangrijk, ook bloggers en BV’s te vriend hebben is handig. Bloggers zijn een handige tool om in te zetten en bovendien heel effectief. En geef toe, een BV dat een product in de kijker zet, zal je net dat tikkeltje meer overtuigen het te kopen. En dat is geen zonde, don’t worry. 😉

schermafbeelding-2016-12-23-om-20-00-45
http://www.girlscene.nl/p/5822/interview_met_shopaholic_sophie_kinsella

Oké de pers, BV’s en bloggers zijn gearriveerd op je event. Zo ver heb je ze al gekregen, oef. Je hebt ze kunnen overtuigen om aanwezig te zijn, zet ze dan ook optimaal in. In eerste instantie is free publicity nog steeds het hoofddoel van PR. Zorg dus voor een leuke aankleding zodat er veel foto’s worden genomen en verschijnen op social media. Speel ook in op het moment zelf. Heb je een event voor een beddenmerk, laat de BV’s een kussengevecht houden. De aanwezige pers will love it.

Dus wat hebben we vandaag geleerd:

  • Punt 1: bouw een goed netwerk op.
  • Punt 2: denk in de plaats van de journalist, wat zouden zij interessant vinden en trigger hen vanaf de eerste seconde.
  • Punt 3: nogmaals, bouw een goed netwerk op.
schermafbeelding-2016-12-23-om-19-40-18
Bron: http://www.scoutsmaaseik.be

Plaats een reactie